roē
ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ
ΥΓΕΙΑΣ & ΕΥΖΩΙΑΣ

BLOG

Θέματα καθημερινής ψυχικής υγείας και ευζωίας που μας φέρνουν κοντά.
Φίλτρα
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρθρα σχετικά με...
Για...
ΦΙΛΤΡΑ
Πρόσφατα άρθρα
Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Δίαιτας
Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας (IDAHOBIT) 2024
Γιορτή της Μητέρας 2024: Τα πάντα για την ημέρα της μητέρας
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανθρώπινες σχέσεις
Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού – 2 Απριλίου 2024
Κοινωνικός Λειτουργός: Πόσα γνωρίζουμε για τον ρόλο του και ποια η προσφορά του;
Οι πολλαπλοί ρόλοι της γυναίκας
14 Φεβρουαρίου | Μια ακόμα αφορμή για να γιορτάσουμε τον έρωτα
Τα οφέλη της ομαδικής θεραπείας
New Years Resolutions και Στόχοι για το Νέο Έτος 2024
Τοξικοί Άνθρωποι και Πώς θα τους Αναγνωρίσουμε
Παιδικη αδελφική ζήλια: Καλλιεργώντας υγιείς σχέσεις μεταξύ των παιδιών
Τι είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση
Mind-Body Connection: Η Σημασία της Σύνδεσης Νου – Σώματος
Γιατί η Πειθαρχία δεν “δουλεύει”; Πώς να βάλουμε όρια, με σεβασμό.
Πώς τα παιδικά τραύματα σημαδεύουν την ενήλικη ζωή μας;
Η ψυχολογία μας στις γιορτές
Η αξία της αυτοφροντίδας
Αδικία: Ένα ανυπόφορο συναίσθημα
Προδοσία: ένα ανυπόφορο συναίσθημα
Φόβος εγκατάλειψης: Αίτια και Τρόποι Διαχείρισης
Κρίσεις πανικού: Συμπτώματα και αντιμετώπιση
Όρια και Διαχείριση Χρόνου Οθόνης (Screen Time) στα παιδιά
Τελειομανία: Συμβουλές διαχείρισης και αντιμετώπισης
Tα 5 Στάδια του Πένθους στον Χωρισμό
Ζήλια στη Σχέση: Συμβουλές για Εποικοδομητική Αντιμετώπιση
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
Στρατηγικές και Πρωτοβουλίες του Σύγχρονου Κόσμου
Ψυχοθεραπεία: Πύλη Ευεξίας και Προσωπικής Ανάπτυξης
“Ψυχοθεραπεία” ετυμολογικά είναι η θεραπεία της ψυχής.
Πρακτικά, είναι η «θεραπεία» του εσωτερικού μας κόσμου. Του κόσμου των συναισθημάτων, των σκέψεων, των αξιών, των ερμηνειών, αλλά και των πεποιθήσεων, των στερεοτύπων, των τραυμάτων, των ονείρων και των επιθυμιών!
Μπούλινγκ – Σχολικός Εκφοβισμός: Συμβουλές για την Υποστήριξη των Παιδιών
Ο εκφοβισμός αποτελεί ένα φαινόμενο που στις μέρες μας πλέον το αναγνωρίζουμε και το ονοματίζουμε σε σχέση με το παρελθόν. Το μπούλινγκ (bullying), αφορά μια αρνητική συμπεριφορά ενός ατόμου προς ένα άλλο, με πρόθεση να το βλάψει ψυχολογκά, συναισθηματικά ή σωματικά, είναι όμως μία αρνητική συμπεριφορά που γίνεται επαναλαμβανόμενα προς το ίδιο άτομο. Ο σχολικός εκφοβισμός αναφέρεται σε τέτοιου είδους συμπεριφορές που λαμβάνουν χώρα στο σχολικό περιβάλλον μεταξύ μαθητών.
Μυαλό: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τη μνήμη μας;
Η Μνήμη, είναι ο ασφαλής τόπος της ύπαρξής μας. Όσο θυμόμαστε, υπάρχουμε. Όσα θυμόμαστε, είναι με κάποιο τρόπο παρόντα.
Προσαρμογή στο σχολείο : Πώς θα βοηθήσουμε το παιδί μας στο ξεκίνημα του παιδικού σταθμού ή του σχολείου;
Ήρθε αυτή η στιγμή που το παιδί μας θα ανακαλύψει ένα καινούριο περιβάλλον, πέρα από το δικό μας οικογενειακό πλαίσιο. Είτε μιλάμε για το ξεκίνημά του στον παιδικό σταθμό είτε στο νηπιαγωγείο, έρχεται μια αλλαγή, ένα νέο ξεκίνημα.
Ολιστική ευζωία: Το νέο μονοπάτι της θεραπείας.
Σχέσεις: Γιατί δεν μπορούμε να φύγουμε από μια σχέση που μας δυσκολεύει;
Κανείς ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι οι σχέσεις είναι μια εύκολη υπόθεση- συνθήκη για όλους. Κανένας σύμβουλος γάμου και σχέσεων ή νομικός σύμβουλος δεν είναι επιφορτισμένος με το «καθήκον» να σώσει μια σχέση, εάν αυτή δεν είναι σε κατάσταση να σωθεί.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

STORIES OF HOPE
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ

«Πάντα νόμιζα ότι η αλήθεια μου περνούσε μέσα από τον τρόπο που έβλεπαν τα πράγματα οι άνθρωποι γύρω μου . Ο οδηγός μου στη ζωή ήταν το «πώς το βλέπουν και οι άλλοι»! Πήγαινα όπου και οι πολλοί γιατί νόμιζα ότι αλλιώς δεν θα ανήκω πουθενά. Θα είμαι μόνος. Ποιος θέλει να είναι μόνος;

Στη roē με υποδέχτηκαν άνθρωποι με ευγένεια και με βοήθησαν να κατανοήσω τον εαυτό μου ως σύνολο. Είδα ότι δεν είμαι μόνος, όταν είμαι ο εαυτός μου. Ήμουν μόνος όσο προσπαθούσα να «χωρέσω» στα θέλω και τα πρέπει των άλλων…»
~ Ανδρέας Π.
«Ήμουν φοβισμένη και θυμωμένη. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να βοηθηθώ... Τρεις μήνες μετά, αναγνωρίζω ότι είχα κάνει λάθος. Ερχόμενη στο κέντρο σας βρήκα φροντίδα. Σας ευχαριστώ για το χώρο, το χρόνο, την καλοσύνη και την εμπιστοσύνη σας σε μένα! Συνεχίζουμε γερά!»
~ Αγγελική 33
«Είχα διαγνωστεί με κατάθλιψη και ήμουν ήδη σε φαρμακευτική αγωγή, αλλά δεν ένιωθα καλύτερα…Όταν βρέθηκα στη roē, μπήκα σε μια «αγκαλιά» κατανόησης, ηρεμίας και ασφάλειας! Βρήκα τη διάθεσή μου, το χιούμορ μου, την ενέργειά μου και 6 μήνες μετά μειώθηκε στο μισό η φαρμακευτική μου αγωγή! Χαίρομαι που μπήκα στον όμορφο χώρο σας και που μπήκατε στη ζωή μου, ευχαριστώ!»
~ Άννα 54
«Το μόνο που σκέφτομαι από την ώρα που μπήκα στο χώρο σας και σας γνώρισα, είναι πώς μπορώ να ενισχύσω το όραμά σας και να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να σας γνωρίσουν! Δεν περίμενα ότι θα έβρισκα στην Ελλάδα έναν τέτοιο χώρο, με τόσο σεβασμό για τον άνθρωπο και με ολιστική προσέγγιση! Είστε η προσωπική μου όαση και ελπίζω να γίνετε και πολλών ακόμη! Σας ευχαριστώ.»
~ Δημήτρης 46
«Για μένα ήταν και είναι ένα ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά του εαυτού μου. Έχει ενθουσιασμό, φόβο, γαλήνη, τρικυμίες, ικανοποίηση, αναποδιές, προσαρμογές, προσμονή, υπομονή, επιμονή… Το πηδάλιο δείχνει μοναχικό, αλλά όταν αποκαλύπτεται ο έναστρος ουρανός μέσα από τα σύννεφα, ο δρόμος γίνεται ξεκάθαρος!»
~ Μαρία 25
«Η συμβουλευτική ήταν για μένα το καλύτερο ταξίδι για την προσωπική μου αναζήτηση και ίσως ο καλύτερος τρόπος για να μάθω πραγματικά την έννοια της αυτό-αποδοχής. Ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο , για να μάθω πως η συμπεριφορά του «τώρα» συνδέεται άρρηκτα με το «παρελθόν» και να βρω πιο υγιείς τρόπους να διαχειρίζομαι την συναισθηματική μου πραγματικότητα.

Τέλος η συμβουλευτική ήταν και θα είναι πάντα ένα «safe place» για να εκφράσω ελεύθερα και άφοβα ανησυχίες και προβληματισμούς, χαρίζοντάς μου κάθε φορά το αίσθημα της ανακούφισης.»
~ Αργυρώ 29
«Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, ήμουν απίστευτα κουρασμένη και με δυσκόλευε ό,τι και αν έκανε το 2χρονο παιδί μου. Κατάλαβα ότι χρειαζόμουν βοήθεια και απευθύνθηκα στη roē. Μέσα από έναν τρόπο ολιστικό, με την συμβουλευτική γονεικότητας αλλά και με προγράμματα αυτοφροντίδας, κατάφερα να ξαναβρώ τον εαυτό μου και να ενδυναμώσω την σχέση μου με το παιδί μου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.»
~ Κάτια 38
«Είχα μια φανταστική εμπειρία μασάζ! Ο Χρήστος ήταν επιδέξιος, προσεκτικός και εξατομίκευσε το μασάζ στις ανάγκες μου. Έφυγα νιώθοντας αναζωογονημένη και ανανεωμένη. Πέρα από εξαιρετικός μασέρ, είναι και ένας εξαιρετικός άνθρωπος με υπέροχη ενέργεια. Έκτοτε τον προτείνω ανεπιφύλακτα! »
~ ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΒΙΓΛΗ Hotel Manager Due Mari Mykonos
«Υπέροχη εμπειρία με χαλαρωτική μουσική, ευχάριστο περιβάλλον και επαγγελματική αντιμετώπιση! Με το μασάζ του Χρήστου, βγαίνεις πραγματικά άλλος άνθρωπος, κυρίως πιο ήρεμος! Αυτά τα μαγικά χέρια δεν τα αλλάζω με τίποτα!!! Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!»
~ ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΣΑΝΧΕΖ 35 ετών
«Χρήστο μου, σε ευχαριστώ πολύ, έχεις πραγματικά ευλογημένα χέρια! Δεν μπορούσα να στρίψω το κεφάλι μου από το πιάσιμο στην ωμοπλάτη και μετά τη θεραπεία σου, ένιωσα τεράστια ανακούφιση. Νομίζω πως δεν έχω χαλαρώσει ξανά τόσο κατά τη διάρκεια μασάζ! Το απόλαυσα πάρα πολύ! Ανυπομονώ για το επόμενο ραντεβού μας!»
~ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΕΤΡΑΚΗΣ 25 ετών
«Επαγγελματίας και πολύ συνεπής στα ραντεβού του. Εξαιρετικός μασέρ. Μετά τη θεραπεία, αισθάνεσαι relaxed και ανακουφισμένος, τόσο από στρες όσο και από μυϊκούς πόνους.»
~ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΝΤΑΛΙΩΤΗΣ 60 ετών
«Δεν περιγράφεται με λόγια το ταλέντο του Χρήστου! Ο συνδυασμός της ενέργειάς του και των κινήσεών του, τον κάνουν πολύ ξεχωριστό και μοναδικό. Μακράν ο καλύτερος θεραπευτής που έχω γνωρίσει και πιστέψτε με έχω δοκιμάσει πολλούς!»
~ ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΡΑΚΑ 49 ετών
3/4

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

30 Μαΐου
17:30-20:30
ΛΕΩ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ; ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;
16 Μαΐου
17:30-20:30
ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΖΩ Ή ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΩ;
23 Μαΐου
17:30-20:30
ΑΓΧΟΣ ΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
Συνδέσου με τη roē
Πως θα θέλατε να επικοινωνήσουμε;
Τηλεφωνήστε μας στο 214 4087 550
Οδηγίες Πρόσβασης
Φόρμα επικοινωνίας
Επικοινώνησε μαζί μας
ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ,
ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ.
Μαζί βρίσκουμε την κατάλληλη προσέγγιση για τις δικές σου ανάγκες.