roē
ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ
ΥΓΕΙΑΣ & ΕΥΖΩΙΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΪΚΟΤΗΤΑΣ

Δια ζώσης & Διαδικτυακά

Με την Συμβουλευτική Γονεϊκότητας οι γονείς ενημερώνονται και υποστηρίζονται σε όλα τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού, από βρέφος έως και μεγαλύτερες ηλικίες. Έχοντας ως φιλοσοφία την θετική και συνειδητή γονεικότητα στηρίζουμε τους γονείς ώστε να χτίσουν έναν ασφαλή δεσμό με τα παιδιά και θέτουμε τις βάσεις για την υγιή ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη.

ΣΤΟΧΟΙ

Η Συμβουλευτική Γονεϊκότητας μάς προετοιμάζει για το ρόλο του γονέα και μας ενδυναμώνει, ώστε να εγκαταλείψουμε λανθασμένες μεθόδους διαπαιδαγώγησης του παρελθόντος. Σύμφωνα με τη «Θεωρία Συναισθηματικού Δεσμού» ή «Attachment Theory», η σχέση του παιδιού με το γονέα τα πρώτα χρόνια επηρεάζει την ψυχοσυναισθηματική του ανάπτυξη σε όλα τα επόμενα στάδια της ζωής του.

...

Υπό αυτό το πρίσμα, η Συμβουλευτική Γονεϊκότητας μάς βοηθάει να δημιουργήσουμε μια υγιή σχέση με τα παιδιά μας, μέσα στην οποία νιώθουν αποδοχή, αναγνωρίζουν και εκφράζουν τα συναισθήματά τους και καλλιεργούν την αυτοεκτίμησή τους, ώστε να μπορούν να χτίζουν υγιείς σχέσεις στην ενήλικη ζωή τους.

Διάβασε Περισσότερα

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Μέσα από τη Συμβουλευτική Γονεϊκότητας ενημερωνόμαστε για όλα τα στάδια του ρόλου μας ως γονείς, τόσο πριν όσο και μετά τον τοκετό. Μιλάμε και ενημερωνόμαστε για την εμπειρία της εγκυμοσύνης, τις επιλογές που έχουμε για τον τοκετό, τη διάρκεια θηλασμού, και τη φροντίδα του παιδιού τον πρώτο καιρό στο σπίτι. Παράλληλα, ορίζουμε τρόπους διαχείρισης καθημερινών καταστάσεων, όπως το κλάμα ή ο ανήσυχος ύπνος και εξετάζουμε ζητήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα κάθε γονέα, όπως τη σημασία της αγκαλιάς και το ρόλο της στη σωστή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

...

Η Συμβουλευτική Γονεϊκότητας μπορεί να προσφέρει στήριξη και σε μετέπειτα στάδιο στης ζωής του παιδιού μας, απαντώντας σε ερωτήματα όπως ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να πάει παιδικό σταθμό, πώς θα το αποχωριστούμε την πρώτη μέρα της επιστροφής μας στη δουλειά και πώς μπορούμε -χωρίς να χρησιμοποιούμε τιμωρητικές μεθόδους- να θέσουμε με θετικό τρόπο τα όριά μας και να διαχειριστούμε με ενσυναίσθηση και αποδοχή θέματα της καθημερινότητας (ξεσπάσματα θυμού, άγχος αποχωρισμού, υπερβολική χρήση οθονών, κοινωνικοποίηση κ.ά.).

Επιπλέον, η Συμβουλευτική Γονεϊκότητας μας προσφέρει τη στήριξη που χρειαζόμαστε, ώστε να βρούμε ισορροπία στην οικογένειά μας και στη σχέση μας, βρίσκοντας τρόπους να διαμορφώσουμε μια υγιή και ασφαλή σύνδεση με τα παιδιά μας.

Διάβασε Περισσότερα
Εκδήλωση ενδιαφέροντος
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας. (Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά.)
Ή μπορείς να μας καλέσεις στο:

  Η φόρμα εστάλη με επιτυχία
  Ευχαριστούμε πολύ. Ένας συνεργάτης μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας.

  ΣΥΧΝΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

  Ποια τα πλεονεκτήματα της ανατροφής με βάση το attachment parenting και την θετική γονεϊκότητα για τα παιδιά;
  - αισθάνονται αποδοχή και ασφάλεια
  - χτίζουν υψηλή αυτοεκτίμηση
  - μαθαίνουν να εμπιστεύονται
  - νιώθουν ότι ακούγονται
  - μαθαίνουν να εκφράζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους
  - επιδεικνύουν υγιή ανεξαρτησία
  - έχουν καλή γνωστική ανάπτυξη
  - μαθαίνουν να χτίζουν υγιείς σχέσεις
  Πώς γίνονται οι συνεδρίες στη Συμβουλευτική γονέων- Θετική Γονεϊκότητα
  Οι συνεδρίες διαρκούν 1 ώρα και η ιδανική διάρκεια είναι 15-20 συνεδρίες, οι οποίες ωστόσο προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε ζευγαριού. Το ιδανικό είναι η συμμετοχή και των δύο γονέων, όμως έστω και εάν συμμετέχει ο ένας από τους 2, είναι βοηθητικό.
  Σε τι με βοηθάει η Συμβουλευτική Γονεϊκότητας;
  Οι γονείς καθημερινά αναρωτιόμαστε εάν προσφέρουμε το καλύτερο στα παιδιά μας και αισθανόμαστε ενοχές, παρά το γεγονός ότι κανείς δεν μας προετοιμάζει για το νέο ρόλο και τις ευθύνες του γονέα. Μας απασχολούν ζητήματα όπως η σωστή διατροφή του παιδιού, ο θηλασμός, ο σωστός ύπνος, η κατάλληλη διάρκεια του ύπνου, εάν είναι σωστό να κάνουμε συγκοίμηση και μέχρι ποια ηλικία, πώς μπορούμε να θέτουμε όρια με θετικές μεθόδους και όχι με τιμωρίες. Η Συμβουλευτική Γονεϊκότητας μας προσφέρει την κατάλληλη ενημέρωση για να αντιμετωπίσουμε τα παραπάνω ερωτήματα και να χτίσουμε μια ασφαλή σχέση με το παιδί μας, να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητά μας και να επιτύχουμε την ισορροπία στην οικογενειακή ζωή μας.
  Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΑΣ
  Στη roē αναγνωρίζουμε τη σημαντικότητα και τις δυσκολίες που ενέχει ο ρόλος του γονέα και σας στηρίζουμε σε κάθε πτυχή της γονεϊκής εμπειρίας, ώστε να διαμορφώσετε και να αναπτύξετε την υγιή και ασφαλή σύνδεση που επιθυμείτε με το παιδί σας. Εφοδιαζομαστε με την κατάλληλη γνώση και από κοινού αντιμετωπίζουμε τις ποικίλες προκλήσεις της καθημερινότητας, από την αναγνώριση του δικού σας εαυτού, έως τη συνειδητή εφαρμογή της κατάλληλης μεθόδου που θα συμβάλλει θετικά τόσο στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού σας, όσο και της μεταξύ σας σχέσης.
  Β2Β SCHOOL OF PARENTS Β2Β School of Parents
  Στο πλαίσιο υποστήριξης και ενδυνάμωσης των γονέων, η roē έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα για τις εταιρίες που θέλουν να στηρίξουν τους εργαζόμενους τους, προσφέροντας υποστήριξη στην καθημερινότητά τους ως γονείς.
  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ Εκπαίδευση Θετικής Διαπαιδαγώγησης για Φροντιστές
  Στη roē έχουμε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα για φροντιστές και παιδαγωγούς, με αντικείμενο τη θετική διαπαιδαγώγηση και το attachment parenting.
  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΟΝΕΪΚΟΤΗΤΑΣ Σεμινάρια Γονεϊκότητας
  Τα Σεμινάρια Γονεϊκότητας είναι ένας κύκλος σεμιναρίων με βάση το attachment parenting, με ποικίλες θεματολογίες για τα αναπτυξιακά στάδια του παιδιού και με ποιον τρόπο μπορούμε να χτίσουμε έναν ασφαλή δεσμό με αυτό.
  Πως θα θέλατε να επικοινωνήσουμε;
  Τηλεφωνήστε μας στο 214 4087 550
  Οδηγίες Πρόσβασης
  Φόρμα επικοινωνίας
  Επικοινώνησε μαζί μας
  ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ,
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ.
  Μαζί βρίσκουμε την κατάλληλη προσέγγιση για τις δικές σου ανάγκες.