roē
ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ
ΥΓΕΙΑΣ & ΕΥΖΩΙΑΣ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΟΝΕΪΚΟΤΗΤΑΣ
Δια ζώσης & Διαδικτυακά

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΟΝΕΪΚΟΤΗΤΑΣ

Δια ζώσης & Διαδικτυακά

Με βάση τη θετική γονεϊκότητα και το attachment parenting, πραγματοποιούνται σεμινάρια επιμόρφωσης και προετοιμασίας για νέους γονείς, από την εγκυμοσύνη, αλλά και γονείς με παιδιά, ηλικίας έως και 8 χρονών. Τα σεμινάρια είναι βιωματικά με μικρό αριθμό συμμετεχόντων και η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου είναι 3 ώρες.

ΣΤΟΧΟΙ

Στόχος είναι οι γονείς να ενημερωθούν, να ενδυναμωθούν και να διευκολύνουν τον τρόπο επικοινωνίας με τα παιδιά τους στην καθημερινότητα, έχοντας πάντα ως γνώμονα το πώς θα χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης και ασφάλειας για τα παιδιά. Η ανατροφή με βάση το attachment parenting δίνει χώρο και χρόνο στο παιδί να ακούγεται, να χτίσει την αυτοεκτίμησή του, να αναγνωρίζει και να επικοινωνεί τα συναισθήματά του. Προάγει την υγιή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και εστιάζει στο πώς να συντονιστούμε εμείς καλύτερα με το παιδί μας.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Ο κύκλος σεμιναρίων αναφέρεται σε καθημερινά ζητήματα που μας απασχολούν ως γονείς. Έχοντας ως βάση την φιλοσοφία του attachment parenting και μιας θετικής ενσυναισθητικής ανατροφής μαθαίνουμε για τα αναπτυξιακά στάδια του παιδιού, τον τοκετό, το θηλασμό και τη διατροφή του παιδιού, τον ασφαλή ύπνο για βρέφη και νήπια, τη θετική διαπαιδαγώγηση και τα όρια, τη μετάβαση στον παιδικό σταθμό, όπως και ζητήματα κοινωνικοποίησης του παιδιού και την ένταξή του στο σχολείο, το σχολικό bullying και την υπερβολική έκθεση σε οθόνες.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας. (Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά.)
Ή μπορείς να μας καλέσεις στο:

  Η φόρμα εστάλη με επιτυχία
  Ευχαριστούμε πολύ. Ένας συνεργάτης μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας.

  ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

  Πώς χτίζω ασφαλή δεσμό με το παιδί μου
  Στο σεμινάριο αυτό θα μάθουμε τι είναι το attachment parenting και πώς μπορούμε να το εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας. Σκοπός είναι να δοθούν πρακτικές απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα και να ευαισθητοποιηθούμε για να επιλέγουμε μια πιο συνειδητή αλληλεπίδραση με τα παιδιά μας.
  Πρώτη επαφή και σύνδεση με το παιδί. Θηλασμός και αγκαλιά
  Πώς δημιουργούμε τον ασφαλή δεσμό και πόσο σημαντική είναι η τροφή για την διασφάλιση του δεσμού; Ο τρόπος με τον οποίο θα τραφεί το μωρό ενισχύει την ανάπτυξη του δεσμού και δημιουργεί υγιείς διατροφικές συνήθειες για το υπόλοιπο της ζωής του. Είτε επιλέγουμε το θηλασμό, είτε το τάισμα με μπιμπερό, ο σκοπός είναι να κατανοήσουμε ότι το να τρέφεται το παιδί μας με στοργική ευαισθησία ενισχύει το δεσμό μεταξύ γονέα και παιδιού. Θα μιλήσουμε για:

  - Θηλασμός και ύπνος
  - Θηλασμός και μπιμπερό
  - Εισαγωγή στις στερεές τροφές
  - Αποθηλασμός
  - Άγγιγμα - αγκαλιά - φροντίδα καγκουρό - βρεφικό μασάζ - babywearing
  Ανταπόκριση στο κλάμα
  Γιατί κλαίει το μωρό μάς; Πώς μπορούμε να μάθουμε να διαβάζουμε τα σημάδια που μας δίνει το μωρό μας; Πόσο σημαντική είναι η άμεση ανταπόκριση και η ευαισθησία μας σε κάθε ηλικία; Η ανταπόκρισή μας είναι η βάση για την ανάπτυξη ενός ασφαλούς συναισθηματικού δεσμού ανάμεσα σε γονείς και παιδιά.
  Ύπνος για βρέφη και νήπια
  Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος γονιός είναι το θέμα του ύπνου. Πώς και πού θα κοιμηθεί το μωρό μου; Πόσες ώρες και τι ώρες θα κοιμηθεί; Τι σημαίνει κανονικός ύπνος για ένα βρέφος και τι προσδοκίες πρέπει να έχουμε από μας και τα παιδιά μας κατά τη διάρκεια της νύχτας; Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ασφαλή ύπνο σωματικά και συναισθηματικά για το παιδί μας;
  Διαχείριση αποχωρισμού - Μετάβαση στην εργασία - Μετάβαση στον παιδικό σταθμό
  Ο αποχωρισμός από το μωρό μας - είτε αργότερα από το παιδί μας - πολλές φορές μας δυσκολεύει, ιδιαίτερα όταν χρειάζεται να μεταβούμε στην εργασία μας ή να μείνει το παιδί μας με κάποιο άλλο φροντιστή ή να μεταβεί στον παιδικό σταθμό. Σε αυτό το σεμινάριο μαθαίνουμε πώς να διαχειριστούμε αυτούς του αποχωρισμούς, φροντίζοντας την ασφαλή σχέση με το παιδί μας.
  Όρια και Θετική Διαπαιδαγώγηση
  Καθημερινά αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στη σύνδεσή μας με τα παιδιά μας και αυτό οδηγεί σε μάχες για το ντύσιμο, για την έξοδο, το σχολείο. Πώς μπορούμε να συνδεθούμε με το παιδί μας και να μειώσουμε αυτές τις καθημερινές διαμάχες χωρίς να χρησιμοποιούμε μεθόδους τιμωρίας ή δωροδοκίας;.
  Υπερβολική χρήση οθονών
  Οθόνες σε παιδιά και εφήβους:

  - Τι συμβαίνει σήμερα
  - Κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη μέσα από το ίντερνετ
  - Οθόνες ανάλογα την ηλικία
  - Γιατί η υπερβολική χρήση είναι πρόβλημα
  - Η υπερβολική έκθεση μειώνει το κίνητρο για μάθηση
  - Πώς βοηθάω να γίνει αποσύνδεση από τις οθόνες
  - Ενεργητική ακρόαση και επικοινωνία
  - Δίνοντας κίνητρο
  Bullying και πώς το διαχειριζόμαστε
  Τι είναι το bullying και γιατί συμβαίνει τόσο έντονα στα σχολεία; Ποιες είναι οι επιπτώσεις του bullying στα παιδιά και πώς μπορούμε να διαχειριστούμε αυτές τις καταστάσεις όταν το παιδί μας βιώνει bullying .
  Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΑΣ
  Στη roē αναγνωρίζουμε τη σημαντικότητα και τις δυσκολίες που ενέχει ο ρόλος του γονέα και σας στηρίζουμε σε κάθε πτυχή της γονεϊκής εμπειρίας, ώστε να διαμορφώσετε και να αναπτύξετε την υγιή και ασφαλή σύνδεση που επιθυμείτε με το παιδί σας. Μέσα από τον κύκλο των σεμιναρίων γνωρίζουμε την φιλοσοφία του attachment parenting που βασίζεται στην θετική και ενσυναισθητική ανατροφή των παιδιών.
  Πως θα θέλατε να επικοινωνήσουμε;
  Τηλεφωνήστε μας στο 214 4087 550
  Οδηγίες Πρόσβασης
  Φόρμα επικοινωνίας
  Επικοινώνησε μαζί μας
  ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ,
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ.
  Μαζί βρίσκουμε την κατάλληλη προσέγγιση για τις δικές σου ανάγκες.