roē
ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ
ΥΓΕΙΑΣ & ΕΥΖΩΙΑΣ

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δια ζώσης & Διαδικτυακά

Μέσω της ψυχοθεραπείας γνωρίζουμε τον εαυτό μας και πώς να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας. Βελτιώνουμε τη ζωή και τις σχέσεις μας σε κάθε επίπεδο, ενώ εξελισσόμαστε με τρόπο λειτουργικό και συμβατό με την προσωπική μας αλήθεια.

ΣΤΟΧΟΙ

Η Ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία, η οποία μας βοηθά να κατανοήσουμε τον εαυτό μας σε βάθος. Βασίζεται κυρίως στη σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης που αναπτύσσουμε με το θεραπευτή μας, μέσα στην οποία μπορούμε με ασφάλεια να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, να κατανοήσουμε τον εαυτό μας, να καταρρίψουμε υπάρχοντες μηχανισμούς που μας απομακρύνουν από το βίωμά μας στο εδώ και τώρα και να αναπτύξουμε ψυχική ανθεκτικότητα απέναντι στις δυσκολίες της καθημερινότητας.

...

Απώτερος σκοπός της Ψυχοθεραπείας είναι να μας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε, ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή μας και τις σχέσεις μας με τον καλύτερο τρόπο για εμάς.

Διάβασε Περισσότερα

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Μέσω της Ψυχοθεραπείας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αρνητικές σκέψεις, εσωτερικές συγκρούσεις και φοβίες και να διαχειριστούμε συναισθήματα (άγχος, πένθος, θλίψη, οδύνη, φόβος), υπαρξιακά ζητήματα, κρίσεις, ή τυχόν τραύματα (απώλεια, διαζύγιο, κακοποίηση) που επηρεάζουν τη λειτουργικότητά μας και δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα και στις σχέσεις μας με τους άλλους.

...

Επίσης, μέσα από τη διαδικασία της Ψυχοθεραπείας καλλιεργούμε σε βάθος χρόνου την αυτογνωσία και την αυτοεκτίμησή μας και αναπτύσσουμε τις κατάλληλες δεξιότητες που θα μας βοηθούν να επιλύσουμε ζητήματα που μας απασχολούν σε κάθε πτυχή της προσωπικής και κοινωνικής μας ζωής.

Διάβασε Περισσότερα
Εκδήλωση ενδιαφέροντος
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας. (Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά.)
Ή μπορείς να μας καλέσεις στο:

  Η φόρμα εστάλη με επιτυχία
  Ευχαριστούμε πολύ. Ένας συνεργάτης μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας.

  ΣΥΧΝΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

  Πότε χρειάζεται να κάνω ψυχοθεραπεία;
  Όταν νιώθουμε μέσα μας ότι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, νιώθουμε άγχος, φόβο, δυσκολευόμαστε να πάρουμε αποφάσεις ή να λύσουμε προβλήματα. Όταν δυσκολευόμαστε να επικοινωνήσουμε αυτά που νιώθουμε, να βάλουμε όρια στην επαφή μας με άλλους ανθρώπους, καθώς και όταν υπάρχει έλλειψη υποστηρικτικού πλαισίου. Όταν ξυπνάνε τέτοιου είδους ανησυχίες μέσα μας, είναι μια στιγμή που ίσως χρειάζεται να ζητήσουμε βοήθεια. Παλαιότερα αποτελούσε ταμπού το να ζητήσει κανείς βοήθεια από έναν ψυχολόγο/ψυχοθεραπευτή. Είναι σημαντικό όμως να έχουμε στο νου μας ότι όταν κάποιος ζητάει βοήθεια από έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας δεν είναι σημάδι αδυναμίας. Εν αντιθέσει, σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε ότι δεν αισθανόμαστε καλά και ότι δεν χρειάζεται να τα κάνουμε όλα μόνοι. Μπορούμε να ζητήσουμε βοήθεια. Η φροντίδα της ψυχικής μας υγείας είναι κομμάτι της αυτοφροντίδας και δηλώνει την επιθυμία μας για εξέλιξη.
  Τι ισχύει σχετικά με το απόρρητο των συνεδριών;
  Το απόρρητο είναι βασικής σημασίας στην θεραπευτική διαδικασία. Ο θεραπευτής δημιουργεί ένα πλαίσιο ασφάλειας και εμπιστοσύνης για το θεραπευόμενο, ώστε να μπορεί να ανοιχτεί και να ακουστεί. Η θεραπευτική διαδικασία βασίζεται στην εμπιστοσύνη και στην εχεμύθεια για όσα μοιράζεται ο θεραπευόμενος. Καμία πληροφορία δεν μπορεί να κοινοποιηθεί σε τρίτους χωρίς την συγκατάθεση του θεραπευόμενου, καθώς ο επαγγελματίας ψυχικής υγείας δεσμεύεται από το απόρρητο και τον κώδικα δεοντολογίας. Το απόρρητο μπορεί να αρθεί μόνο σε περιπτώσεις που ορίζει ο νόμος.
  Θέλω να ξεκινήσω ψυχοθεραπεία αλλά διστάζω
  Πολλές φορές νιώθουμε δυσκολίες μέσα μας, σκεφτόμαστε ότι χρειαζόμαστε βοήθεια και θέλουμε να απευθυνθούμε σε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας, όμως διστάζουμε. Αναρωτιόμαστε πώς θα εμπιστευτούμε έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζουμε, αν θα ταιριάξουμε και αν πρέπει να δεσμευτούμε σε αυτή τη διαδικασία. Η εμπιστοσύνη μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου αναπτύσσεται στην πορείας της θεραπευτικής διαδικασίας. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι στην ψυχοθεραπεία δεν δεσμευόμαστε με κάποιο αριθμό συγκεκριμένων συνεδριών, καθώς κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να κάνει συνεδρίες εξαρτάται από τον ίδιο. Επίσης, πολλές φορές δυσκολευόμαστε να ζητήσουμε βοήθεια, γιατί δεν το έχουμε μάθει. Η προσωπική μας εξέλιξη είναι μέρος της αυτοφροντίδας μας και είναι σημαντικό να επενδύσουμε σε αυτήν.
  Ποια είναι η διάρκεια της συνεδρίας και πόσο συχνά χρειάζεται να κάνω;
  Η διάρκεια μιας συνεδρίας κυμαίνεται από 50-60 λεπτά και συνήθως χρειάζεται να γίνεται μια φορά την εβδομάδα.
  Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΑΣ
  Με αφετηρία τις ανάγκες σας και όχημα την εξειδίκευση και την εμπειρία μας, στη roē συνεργαζόμαστε μαζί σας και δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης, εχεμύθειας και άνευ όρων αποδοχής, με φροντίδα και σεβασμό στη μοναδικότητά σας. Εδώ χτίσαμε το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να νιώθετε την ελευθερία που χρειάζεστε για να μπορέσετε να εκφράσετε ελεύθερα τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας, να αναπτύξετε υγιείς δεξιότητες επικοινωνίας και να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας, με τον πιο δημιουργικό τρόπο για εσάς.
  Πως θα θέλατε να επικοινωνήσουμε;
  Τηλεφωνήστε μας στο 214 4087 550
  Οδηγίες Πρόσβασης
  Φόρμα επικοινωνίας
  Επικοινώνησε μαζί μας
  ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ,
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ.
  Μαζί βρίσκουμε την κατάλληλη προσέγγιση για τις δικές σου ανάγκες.