Η Συμβουλευτική Γονεϊκότητας μάς προετοιμάζει για το ρόλο του γονέα και μας ενδυναμώνει, ώστε να εγκαταλείψουμε λανθασμένες μεθόδους διαπαιδαγώγησης του παρελθόντος. Σύμφωνα με τη «Θεωρία Συναισθηματικού Δεσμού» ή «Attachment Theory», η σχέση του παιδιού με το γονέα τα πρώτα χρόνια επηρεάζει την ψυχοσυναισθηματική του ανάπτυξη σε όλα τα επόμενα στάδια της ζωής του.
...Υπό αυτό το πρίσμα, η Συμβουλευτική Γονεϊκότητας μάς βοηθάει να δημιουργήσουμε μια υγιή σχέση με τα παιδιά μας, μέσα στην οποία νιώθουν αποδοχή, αναγνωρίζουν και εκφράζουν τα συναισθήματά τους και καλλιεργούν την αυτοεκτίμησή τους, ώστε να μπορούν να χτίζουν υγιείς σχέσεις στην ενήλικη ζωή τους.
Διάβασε ΠερισσότεραΜέσα από τη Συμβουλευτική Γονεϊκότητας ενημερωνόμαστε για όλα τα στάδια του ρόλου μας ως γονείς, τόσο πριν όσο και μετά τον τοκετό. Μιλάμε και ενημερωνόμαστε για την εμπειρία της εγκυμοσύνης, τις επιλογές που έχουμε για τον τοκετό, τη διάρκεια θηλασμού, και τη φροντίδα του παιδιού τον πρώτο καιρό στο σπίτι. Παράλληλα, ορίζουμε τρόπους διαχείρισης καθημερινών καταστάσεων, όπως το κλάμα ή ο ανήσυχος ύπνος και εξετάζουμε ζητήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα κάθε γονέα, όπως τη σημασία της αγκαλιάς και το ρόλο της στη σωστή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.
...Η Συμβουλευτική Γονεϊκότητας μπορεί να προσφέρει στήριξη και σε μετέπειτα στάδιο στης ζωής του παιδιού μας, απαντώντας σε ερωτήματα όπως ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να πάει παιδικό σταθμό, πώς θα το αποχωριστούμε την πρώτη μέρα της επιστροφής μας στη δουλειά και πώς μπορούμε -χωρίς να χρησιμοποιούμε τιμωρητικές μεθόδους- να θέσουμε με θετικό τρόπο τα όριά μας και να διαχειριστούμε με ενσυναίσθηση και αποδοχή θέματα της καθημερινότητας (ξεσπάσματα θυμού, άγχος αποχωρισμού, υπερβολική χρήση οθονών, κοινωνικοποίηση κ.ά.).
Επιπλέον, η Συμβουλευτική Γονεϊκότητας μας προσφέρει τη στήριξη που χρειαζόμαστε, ώστε να βρούμε ισορροπία στην οικογένειά μας και στη σχέση μας, βρίσκοντας τρόπους να διαμορφώσουμε μια υγιή και ασφαλή σύνδεση με τα παιδιά μας.
Διάβασε Περισσότερα