roē
ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ
ΥΓΕΙΑΣ & ΕΥΖΩΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΠΟΣ
PCE ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ, ΕΠΟΠΤΗΣ
Μαζί στη roē
Η συνάντηση με «Πρόσωπα» που αναγνωρίζουν και τιμούν τις Προσωποκεντρικές αξίες, αποτέλεσε την βασική μου ανταπόκριση στην πρόσκληση συνεργασίας.
Πυροδοτώντας τη δημιουργική αναζήτησή μου στην κατανόηση της διαδρομής και ανάγκης του άλλου, στη συμπόρευση μέσα στη ροή της διαδικασίας των ανθρώπων που οραματίστηκαν και δημιούργησαν τη roē, στην ανοιχτότητα της εμπειρίας τους και σε όσα ονειρεύονται να κάνουν πράξη, νιώθω συντονισμένος με εμένα και χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστώ και να συστήσω την Προσωποκεντρική φιλοσοφία και προσέγγιση σε άλλους ανθρώπους.
Ας είναι «το γίγνεσθαι του προσώπου» σε «έναν τρόπο να υπάρχουμε» σε «Ομάδες Συνάντησης», το εφαλτήριο για το μοναδικό ταξίδι του κάθε μέλους στον προσωπικό του χάρτη, στην υπαρξιακή του διαδρομή, στο Κέντρο του εσωτερικού του εαυτού.
“Γίνε αυτό που είσαι”
Λίγα λόγια για τον Δημήτρη

Είμαι πτυχιούχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική (M.Sc. in Person-Centred Counselling) με διάκριση από το University of Strathclyde και κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (European Certificate of Psychotherapy – ECP) από την European Association for Psychotherapy.
Επίσης έχω εκπαιδευτεί από την Gordon Hellas στην Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα (Parent Effectiveness Training) σύμφωνα με το μοντέλο του Αμερικάνου Κλινικού Ψυχολόγου Dr. Thomas Gordon.
Επιπρόσθετα, έχω ολοκληρώσει εκπαιδεύσεις σε πεδία όπως «Ιατρική Ψυχολογία» (Πτυχίο Εξειδίκευσης), «Συμβουλευτική και Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας», «Ψυχική Υγεία: Τραυματικά Γεγονότα & Διαχείριση Απώλειας/Πένθους» (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) καθώς και ετήσια προγράμματα στην «Θεραπεία μέσω Τέχνης», στην «Παιδοψυχολογία – Παιδοψυχιατρική», και στην «Πιστοποιημένη Κατάρτιση στη Συμβουλευτική, στο Life Coaching και Mentoring» (Πανεπιστήμιο Αιγαίου).
Έχω προηγούμενες προπτυχιακές (B.Sc.) σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιά με πολυετή εμπειρία στον Χρηματοοικονομικό τομέα, στη διαχείριση έργων (Project Management), στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, υλοποίηση και διαχείριση Συγχρηματοδοτούμενων Έργων στο πλαίσιο Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, καθώς και στην ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων & εργαλείων ποσοτικών και ποιοτικών ερευνών.
Διδάσκω στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (Master) M.Sc. Προσωποκεντρικής Ψυχοθεραπείας και στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα (Bachelor) του University of Central Lancashire, καθώς και στο επαγγελματικό πρόγραμμα Δεξιοτήτων Συμβουλευτικής “Btec Diploma in Therapeutic Counselling” της Pearson στο ICPS College. Παράλληλα δουλεύω ως επόπτης τόσο στα προγράμματα του ICPS College όσο και ιδιωτικά σε ατομικές/ομαδικές εποπτείες.
Εργάζομαι ιδιωτικά ως Ψυχοθεραπευτής με εφήβους και ενήλικες συντονίζοντας/διευκολύνοντας παράλληλα ομάδες προσωπικής ανάπτυξης. Έχω συνεργαστεί με το Κέντρο Ημέρας Alzheimer, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη στους συγγενείς (φροντιστές) των ανοϊκών ασθενών.
Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία και στο πώς η Τέχνη μπορεί να γίνει ένα αποτελεσματικό θεραπευτικό εργαλείο.
Είμαι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Προσέγγισης .

Κάππος Δημήτρης

B.Sc., M.Sc., ECP

Συνδέσου με τη roē
Πως θα θέλατε να επικοινωνήσουμε;
Τηλεφωνήστε μας στο 214 4087 550
Οδηγίες Πρόσβασης
Φόρμα επικοινωνίας
Επικοινώνησε μαζί μας
ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ,
ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ.
Μαζί βρίσκουμε την κατάλληλη προσέγγιση για τις δικές σου ανάγκες.