roē
ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ
ΥΓΕΙΑΣ & ΕΥΖΩΙΑΣ
31 Αυγούστου - Θάλεια Αντώνογλου

Ολιστική ευζωία: Το νέο μονοπάτι της θεραπείας.

Το κλειδί για μια ήρεμη και χαρούμενη ζωή, δεν είναι άλλο από την ισορροπία ανάμεσα σε νου, συναίσθημα και σώμα. Στις σύγχρονες κοινωνίες, το «καμπανάκι του κινδύνου» έχει χτυπήσει από καιρό και μας αφορά όλους. Είναι γνωστό ότι το παρατεταμένο στρες, όχι μόνο μπλοκάρει την χαρά και την καλή μας διάθεση, αλλά δυνητικά μπορεί να μας εξουθενώσει με σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία μας. Η συναισθηματική καταπόνηση μας εξαντλεί πολύ περισσότερο από τη σωματική κόπωση και μας οδηγεί με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς σε διαταραχές ύπνου, πονοκεφάλους, προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα, ταχυκαρδίες κλπ.

Παρότι το κομμάτι της άσκησης και της διατροφής, με όλα τα οφέλη που εμπεριέχουν, έχει μπει τα τελευταία χρόνια στην ζωή πολλών και η ενημέρωση προσκαλεί όλο και περισσότερους, δεν συμβαίνει το ίδιο σε ό,τι αφορά την εξισορρόπηση του νου και των συναισθημάτων μας. Σε έναν ήδη φορτισμένο, δαιδαλώδη και αναμφισβήτητα πολύβουο κόσμο, ο νους μας παράγει σχεδόν κάθε δευτερόλεπτο χιλιάδες θορυβώδεις σκέψεις, που μας γεμίζουν άγχος, ενοχές, φόβους και θυμό. Σκέψεις που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και τελικά τους επιτρέπουμε (άθελά μας) να μας ελέγξουν εκείνες…

Όλοι γνωρίζουμε, βάσει προσωπικής παρατήρησης, αυτό που οι επιστήμονες έχουν τεκμηριώσει πειραματικά, ότι δηλαδή τα διαφορετικά συναισθήματά μας επιδρούν σε διαφορετικό μέρος του σώματός μας. Όπως για παράδειγμα, όταν φοβόμαστε «κόβονται» τα πόδια μας, έχουμε ταχυκαρδία, τρέμει η φωνή και τα χέρια μας ή όταν έχουμε έντονο στρες σφίγγεται το στομάχι μας κλπ. Ωστόσο, έχουμε την τάση να τα προσπερνάμε και να επισκεπτόμαστε τον ειδικό μόνο για τα σωματικά συμπτώματα και όχι για τα ψυχικά.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που παίρνουμε μια τέτοια απόφαση, ξεχνάμε ότι δεν είμαστε μόνο σώμα. Ξεχνάμε ότι η ουσία μας είναι ένα σύνολο, ένα όλον, που εμπεριέχει τον νου, το συναίσθημα, αλλά και το σώμα. Κυρίως, ξεχνάμε ότι όπως το κορμί μας έχει ανάγκη την εξάσκηση των μυών του για την παράταση και βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης, έτσι και ο νους μας χρειάζεται να εκπαιδευτεί στην ηρεμία και την αφαίρεση, για να μπορέσει το ψυχικό μας μέρος να νιώσει ευεξία και να παρατείνει, να μείνει και να απολαύσει τη χαρά.

Ένας ειρηνικός, ασφαλής νους, μας βοηθάει να εστιάζουμε στο παρόν και να απομακρυνόμαστε από την αγωνία για τα μελλούμενα ή την απογοήτευση που γεννούν οι σκέψεις του χθες και των όσων δεν έγιναν ή έστω δεν έγιναν σωστά. Ένας ήρεμος νους μπορεί να γίνει ο οδηγός μας προς την ευγνωμοσύνη, την αισιοδοξία, το θάρρος και την αυθεντικότητα και σε συνδυασμό με το σώμα, μπορεί να μας οδηγήσει στη συναισθηματική, νοητική, πνευματική και σωματική μας βελτίωση, δηλαδή στην ολιστική ευζωία.

Συνδέσου με τη roē
Διάβασαν αντίστοιχα
Από την Ανασφάλεια στην Αυτοπεποίθηση
Νάρκισσος: Σημάδια ,συμπεριφορές και η σχέση μαζί του
Comfort Zone (΄Ζώνη Άνεσης ): Τί είναι και πότε χρειάζεται να βγω από αυτό
Παιδί & Σχολείο: Πώς προετοιμάζουμε το ξεκίνημα του;
Πως θα θέλατε να επικοινωνήσουμε;
Τηλεφωνήστε μας στο 214 4087 550
Οδηγίες Πρόσβασης
Φόρμα επικοινωνίας
Επικοινώνησε μαζί μας
ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ,
ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ.
Μαζί βρίσκουμε την κατάλληλη προσέγγιση για τις δικές σου ανάγκες.