roē
ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ
ΥΓΕΙΑΣ & ΕΥΖΩΙΑΣ
26 Ιανουαρίου - Θάλεια Αντώνογλου | Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - CBCH Κλινική Υπνοθεραπεύτρια και Ολιστική Θεραπεύτρια

14 Φεβρουαρίου | Μια ακόμα αφορμή για να γιορτάσουμε τον έρωτα

Η 14η Φεβρουαρίου, κάνει κάποιες καρδιές να λαχταράνε την αγκαλιά και το χάδι του αγαπημένου τους, αλλά  και κάποιες άλλες να μελαγχολούν.  

Μπορεί η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, να μας θυμίζει έρωτες και ρομαντικές στιγμές, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να  αποτελέσει μια ιδανική ευκαιρία για να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, όχι μόνο προς στους αγαπημένους μας, αλλά και στο πρόσωπο που βλέπουμε καθημερινά στον καθρέφτη! Στον εαυτό μας! 

Ο Άγιος Βαλεντίνος (που ήταν επίσκοπος ή ιερέας στην Ιταλία τον 3ο μ.Χ. αι., και έμεινε στην ιστορία γιατί λέγεται ότι πάντρευε κρυφά ζευγάρια Χριστιανών που τελούσαν υπό διωγμό) καθιερώθηκε ως προστάτης της ευγενούς αγάπης και του ρομαντικού έρωτα κατά τον μεσαίωνα και έκτοτε άρχισε σταδιακά να απλώνεται από χώρα σε χώρα με αποτέλεσμα σήμερα να γιορτάζεται σε όλο τον Δυτικό και όχι μόνο κόσμο.   

Είναι μια ευκαιρία για τους ανθρώπους να εκφράσουν τα συναισθήματά  – και κάποιες φορές τα απόκρυφα συναισθήματα τους – και να ενισχύσουν τις σχέσεις τους. 

Αλλά, γιατί να περιορίζουμε μια γιορτή αγάπης και συναισθηματικού μοιράσματος σε μία μόνο ημέρα; Γιατί να μην γιορτάζουμε το θαύμα της ζωής και της χαράς που αυτή μας δίνει και μέσω του έρωτα καθημερινά;

Ανακαλύπτοντας τον Έρωτα καθημερινά

Η ιδέα του έρωτα στην καθημερινότητά μας δεν αναφέρεται  μόνο στο κομμάτι των ερωτικών  σχέσεων , αλλά και στην  φιλία, στις οικογενειακές σχέσεις και στην αγάπη προς τον εαυτό, που τελικά μας οδηγεί και στην ουσιαστική αγάπη προς τους άλλους. 

Αντί να αναμένουμε τη μία ημέρα του έτους για να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, γιατί να μην το κάνουμε αυτό  μέρος της καθημερινότητάς μας;

Τι σημαίνει όμως αγάπη προς τον εαυτό;  και πως αυτή εκφράζεται στην καθημερινότητα; 

Ποια είναι η διαδρομή που ακολουθεί, για να φτάσει στην συνέχεια να εκφραστεί και απέναντι σε όσους σεβόμαστε , αγαπάμε, νοιαζόμαστε;

Στην roē ,πιστεύουμε ότι η αγάπη προς τον εαυτό είναι το βασικότερο συστατικό για μια ευτυχισμένη και ισορροπημένη ζωή, γεμάτη ευζωία και ευεξία. 

Με ποιόν τρόπο θα το πετύχουμε;

 • Με το να έρθουμε σε επαφή με το συναίσθημά μας, 
 • Να καταφέρουμε να το ονοματίσουμε, 
 • Να το εκφράσουμε χωρίς να το κρίνουμε, 
 • Με το να μάθουμε  σιγά -σιγά να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας, για σωματική, ψυχική  και πνευματική φροντίδα, 
 • Μέσω της σωστής διατροφής, της μέτριας άσκησης, των ορίων και προς τα μέσα και προς τα έξω. 

Με μικρές δηλαδή καθημερινές πράξεις από εμάς προς τα εμάς. Αυτό είναι που μας φέρνει τελικά πιο κοντά προς την ασφάλεια και την άνεση με τον εαυτό μας, άρα και με τον κόσμο γύρω μας. 

Η ικανότητα να αγαπάμε και να σεβόμαστε τον εαυτό μας, είναι αυτή που μας ωθεί να αγαπάμε τους άλλους και που τους κάνει να μας αγαπάνε και να μας στηρίζουν.

Η αγάπη του εαυτού καλλιεργεί την αυτοπεποίθησή ,την αυτεπίγνωση, την ενσυναίσθηση, αλλά και την αυθεντικότητά μας.

Τρόποι για να εκφράσουμε την αγάπη μας στον εαυτό μας

Δεν υπάρχει μια διαδρομή για να έρθουμε κοντά στην πρακτική έκφραση της αγάπης του εαυτού μας.

Στην roē αναγνωρίζουμε , ότι η αυτοφροντίδα και η αγάπη του εαυτού, αντιμετωπίζονται ως μέρος της ολιστικής μας  ευημερίας. Αναγνωρίζουμε ότι:

 • Η καλλιέργεια των ικανοτήτων μας αυξάνει την αυτοπεποίθηση και ενισχύει την αξία άρα και την αυτοεκτίμησή μας.
 • Ο χρόνος για τον εαυτό μας και ο σεβασμός των αναγκών μας, που μας ωθεί να σεβόμαστε και τις ανάγκες των άλλων.
 • Η ενασχόληση με πράγματα που μας ευχαριστούν 
 • Ο ουσιαστικός-ποιοτικός χρόνος με τους αγαπημένους μας .
 • Η φροντίδα του σώματος και του πνεύματος.
 • Η αποδοχή του εαυτού μας, ως ενιαίο σύνολο:

Η αποδοχή , δηλαδή, όλων μας των πτυχών, όλων μας των εκφράσεων, των σκέψεων, των θέσεων μας.

 • Η εισαγωγή της λογικής σκέψης και της έκφρασης των συναισθημάτων που ορίζουν την ισορροπία μεταξύ Νου και Καρδιάς.
 • Και τέλος, η συγχώρεση, που μας επιτρέπει την απελευθέρωση από το παρελθόν καθώς και όλων των συναισθηματικών φορτίων που αυτό φέρνει μαζί του και που μας βαραίνουν στο τώρα! 

Αυτοί είναι κάποιοι από τους δρόμους με τους οποίους έρχεστε σε επαφή μέσα στην roē.

Τρόποι για να εκφράσουμε την αγάπη μας στους άλλους  

Και αφού έχουμε έρθει σε ουσιαστική επαφή με τον εαυτό μας, τον έχουμε αποδεχθεί και τον έχουμε αγαπήσει, ήρθε η ώρα να μοιραστούμε την αγάπη μας και με τους άλλους, όχι όπως ξέραμε έως τώρα, αλλά με έναν νέο πιο διευρυμένο και πιο ελεύθερο τρόπο:

Με λόγια : Ήρθε η ώρα να εκφράσουμε την αλήθεια μας , να παρουσιαστούμε ολόκληροι, αλλά και να ακούσουμε προσεκτικά τον συνομιλητή μας. 

Σε αγαπώ σημαίνει σε ακούω , σε προσέχω, σε κατανοώ, μπαίνω στην θέση σου έστω και για λίγο και βλέπω τα πράγματα και από την δική σου οπτική γωνία. Άσχετα με το αν συμφωνώ ή διαφωνώ, είμαι κοντά σου και ακούω αυτά που έχεις να μου πεις.

Με πράξεις: Όπως έχω μάθει να νοιάζομαι για μένα να ικανοποιώ τις ανάγκες μου και να μου κάνω μικρά ή και μεγαλύτερα δώρα κατά καιρούς, έτσι χρειάζεται να νοιάζομαι και να εκφράζω το ενδιαφέρον και την αγάπη μου με πράξεις καλοσύνης συμπόνιας και φροντίδας, όχι μόνο προς τους αγαπημένους, αλλά και προς τον κόσμο γύρω μου.

Με παρουσία : Είμαι παρόν ή παρούσα, στην κάθε μου στιγμή. Στο εδώ και στο τώρα μου. Έτσι , δηλώνω και γίνομαι ουσιαστική παρουσία στην ζωή των αγαπημένων μου. 

Στην κάθε εύκολη ή δύσκολη στιγμή, με ειλικρίνεια και αυθεντικότητα στην συμπεριφορά και με γνησιότητα στον λόγο μου.

Με συνέπεια : Στην έκφραση των συναισθημάτων μου και της δικής μου αλήθειας, καθημερινά και όχι μόνο μια μέρα….

Η αγάπη είναι δώρο! Ένα δώρο που νιώθουμε τυχεροί  όταν το λαμβάνουμε καθώς και όταν το δίνουμε. Δεν είναι δώρο της μιας φοράς τον χρόνο, είναι δώρο της κάθε μέρας και είναι ευλογία να μάθουμε να το βιώνουμε, να το μοιραζόμαστε, να το προσφέρουμε και να το αποδεχόμαστε!

Αυτό πιστεύουμε στην roē για την αγάπη και τον έρωτα και για αυτό ευχόμαστε η μέρα αυτή να γιορτάζεται κάθε μέρα στις ζωές όλων μας!

Συνδέσου με τη roē
Διάβασαν αντίστοιχα
Το Σιάτσου Μασάζ (shiatsu massage) και τα Οφέλη του
Καλοκαίρι και Ψυχική Υγεία μαζί με την roē
Χαμηλή Αυτοεκτίμηση: Αναγνώριση και Αντιμετώπιση
Παιδικη αδελφική ζήλια: Καλλιεργώντας υγιείς σχέσεις μεταξύ των παιδιών
Πως θα θέλατε να επικοινωνήσουμε;
Τηλεφωνήστε μας στο 214 4087 550
Οδηγίες Πρόσβασης
Φόρμα επικοινωνίας
Επικοινώνησε μαζί μας
ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ,
ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ.
Μαζί βρίσκουμε την κατάλληλη προσέγγιση για τις δικές σου ανάγκες.