roē
ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ
ΥΓΕΙΑΣ & ΕΥΖΩΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΕΡΒΟΣ
MSC ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΣΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ & MINDFUL EATING INSTRUCTOR
Μαζί στην roē
Ανέκαθεν είχα μια έμφυτη τάση να βοηθώ τους ανθρώπους… όχι μόνο με τη ματιά της αλληλεγγύης, αλλά με εκείνη της αυτοβελτίωσης. Για περισσότερα από 20 χρόνια συνεργάζομαι με ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την σχέση τους με την τροφή και το σώμα τους. Ηταν αυτοί οι άνθρωποι που μέσω της ενσυναίσθησης με οδήγησαν να εστιάζω περισσότερο στο «γιατί» παρά στο «τι» της διατροφής τους.
Σύμφωνα με τον Mihaly Csikszentmihalyi – ερευνήτη ψυχολόγο που εισήγαγε την έννοια της “Ροής/Flow” στην ψυχολογία - οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι όταν βρίσκονται στην κατάσταση της ροής: «ένα είδος εσωτερικής έμπνευσης που προκαλεί έντονη συγκέντρωση-εστίαση σε κάποια ασχολία. Το εγώ απουσιάζει. Ο χρόνος ρέει αρμονικά. Συμμετέχει ολόκληρη η ύπαρξη και αξιοποιούνται στο έπακρο όλες οι ικανότητες».
Για να είμαστε σε ροή οφείλουμε αρχικά να είμασε σε επαφή... με τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας. Ο τρόπος που διατρεφόμαστε σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο που ζούμε και το πως σχετίζόμαστε με τον εαυτό μας.
Σε προσκαλώ να κάνουμε ένα ταξίδι αυτογνωσίας με άξονα το πιάτο σου και να σε βοηθήσω να ανακαλύψεις εκείνη την ιδανική σχέση μεταξύ απόλαυσης και ισορροπίας, με τον δικό σου μοναδικό τρόπο!
Στην roē, συνάντησα συνεργάτες με ευγένεια, πάθος και όραμα. Στοιχεία ικανά για να με κάνουν να θέλω να είμαι μέλος αυτής της ομάδας.
“Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.”
Λίγα Λόγια για τον Κωνσταντίνο

Eίμαι ψυχοεκπαιδευμένος διατροφολόγος με ειδίκευση στην Προαγωγή Υγείας και την Ενσυνείδητης Διατροφή/γευματική επίγνωση (mindful eating). Το 2016 σχεδίασα και υλοποίησα, υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, την πρώτη Πανελλαδικά έρευνα/παρέμβαση διατροφικής συμπεριφοράς βασισμένη σε πρακτικές ενσυνειδητότητας (mindfulness) με τίτλο: «project EATT: γευματίζω ενσυνείδητα, επαναπροσδιορίζω την σχέση με την τροφή και το σώμα μου». (Zervos et al., 2022).

Το “project EATT” βραβεύτηκε στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προαγωγής & Αγωγής Υγείας (Αθήνα, 2017) και παρουσιάστηκε στο Ιnternational Conference on Mindfulness (Amsterdam, 2018).

Σε συνεργασία με το Applied Mindfulness in Health and Eating Lab του Birmingham City University, διοργάνωσα  το 1ο εκπαιδευτικό retreat για διατροφολόγους και ψυχολόγους με βασικούς πυλώνες την ψυχολογία της διατροφής και το mindfulness.

Το 2021 ήμουν μέλος της οργανωτικής ομάδας του World Mindful Eating Month από το Κέντρο Ενσυνείδητης Διατροφής των Ηνωμένων Πολιτειών (TCME).

H πρώτη γνωριμία με το mindfulness και την εφαρμογή του στην διατροφή ξεκίνησε το 2011, ενώ εμβάθυνα περισσότερο το 2015 μέσω της επιστημονικής έρευνας και της συμμετοχής μου σε retreats τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό με διακεκριμένους δασκάλους όπως την Tara Brach, τον Saki Santorelli και την Chozen Bays.

Η γνώση μου και η εμπειρία του πληρούν τις προϋποθέσεις των εκπαιδευτών (good practices) σύμφωνα με τα κριτήρια του TCME.

Η ψυχολογία αποτελεί κυρίαρχο πυλώνα στην υιοθέτηση ενός ισορροπημένου τρόπου διατροφής και ζωής. Kατά την διάρκεια της πολυετούς καριέρας μου ολοκλήρωσα διαδοχικά τις παρακάτω εκπαιδεύσεις:

α. στην ψυχολογίας της υγείας, μέσω του μεταπτυχιακού διπλώματος στην Προαγωγή και Αγωγή της Υγείας, της Ιατρικής Σχολής Αθηνών  & το Τμήμα Ψυχολογίας, EΚΠΑ

β. στην ενσυνείδητη διατροφή, μέσω της εκπαίδευσης ME-CL1: Mindful Eating-Conscious Living: A Foundational Professional Training,  με εκπαιδεύτριες τις Jan Chozen Bays, MD και Char Wilkins, MSW, LCSW.

γ. στην ψυχολογία της διατροφής, από το  Νational Centre for Eating Disorders, UK

δ. στην τροποποίησης συμπεριφοράς και την κινητοποίηση, από τους Wellcoaches, USA

Έχω συμμετάσχει ως ομιλητής σε πλήθος συνεδρίων, έχει φιλοξενηθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ άρθρα μου έχουν δημοσιευτεί στο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Παράλληλα είμαι καθηγητής στο Νew York College, Peer reviewer -WebofScience.com (Researcher ID: ADK-1725-2022) – σε διεθνή επιστημονικά  περιοδικά και μέλος της επιστημονικής ομάδας του Dr. Michael Mantzios, Birmingham City University.

Είμαι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ενσυνείδητης Διατροφής που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση επαγγελματιών και κοινού στην ενσυνείδητη διατροφή με σκοπό την προαγωγή της υγείας των ανθρώπων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος μέσω βιώσιμων πρακτικών.

Συνδέσου με τη roē
Πως θα θέλατε να επικοινωνήσουμε;
Τηλεφωνήστε μας στο 214 4087 550
Οδηγίες Πρόσβασης
Φόρμα επικοινωνίας
Επικοινώνησε μαζί μας
ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ,
ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ.
Μαζί βρίσκουμε την κατάλληλη προσέγγιση για τις δικές σου ανάγκες.